Over BRUTAAL.

WAAROM ik startte als freelancer

Het leven plus 10 procent.

Als je het aan mijn Moeke (aan zij die twijfelen: grootmoeder) vroeg, dan had ik advocaat moeten worden. Dat wist ze al toen ik vier was. Op alles wat ze zei, gaf ik sans faute een antwoord. Dat die vrouw mij niet ondersteboven in een vuilbak heeft gestoken, verbaast mij nog steeds. Toegegeven: ze heeft wel met pantoffels achter mijn gat gezeten, dus dat is ook dat. Van dat advocatenplan heb ik toch maar weinig gebakken, maar een ramp bleek dat niet. Het heeft mij uiteindelijk naar mijn marketingstudies geleid aan de Karel de Grote Hogeschool, waar ik mij na mijn heroriëntering drie jaar lang heb mogen amuseren met de marketingwereld. Het is hier dat ik mijn eerste lief heb gevonden: copywriting. Ze is een beetje hard-to-get met momenten, maar het is o zo zoet om mee te mogen bouwen aan brands en hun verhalen.

In 2021 studeerde ik – met spijt in het hart – af als marketeer, met een specialisatie in copywriting en digital marketing. De quarterlifecrisis die zomer was bombastisch. Die bekende vraag van het middelbaar kwam terug: “Wat nu? Werken of studeren?”. Ik zal je het lange verhaal besparen: het is studeren geworden. Momenteel volg ik de master ‘Meertalige Professionele Communicatie’ aan de Universiteit van Antwerpen. Het heeft dan toch de volle 6 maanden geduurd vooraleer ik mijn vurige liefde echt niet meer kon missen. Zo gezegd, zo gedaan. En dus richtte ik 3 dagen geleden BRUTAAL. op (voor diegenen die in de toekomst leven: dat is dus 11 april 2022).

Ons Moeke heeft het niet meer mogen meemaken. Stiekem denk ik toch dat ze een beetje trots is. Ze had in ieder geval met het hele ‘BRUTAAL’-gebeuren wel moeten lachen. Één ding is zeker: we moeten het pakken van’t leven. Ik doe er nog een schepje bovenop: ik wil het leven plus 10%. Waarom ook niet? Tot zover mijn verhaal. In ieder geval: Welkom bij BRUTAAL.! Blij dat je hier bent. Klaar om een deel uit te maken van die extra 10%? Geef een gil

(Geïnteresseerd in de serieuzere versie van mijn loopbaan? Neem dan zeker een kijkje op mijn Linkedin.)

Senne van Schaik

Frankenteut sinds 1999

Leg een afspraak vast

Koffietje?

Heb je vragen? Of wil je graag jouw project eens bespreken? Let’s meet!

BRUTAAL. bedenkt en (her)schrijft eigenwijze copywriting voor merken met een scherp kantje.